PRINT DIGITAL

Oferim servicii de print digital in functie de nevoile clientului. Printam pe diverse suporturi la dimensiuni mari. Suporturile media utilizate pentru producerea acestor printuri sunt: banner simpla sau dubla fata, mesh, backlit, backlit film, autocolant, autocolante speciale – window graphics şi floor graphics, hartie blueback, material textil, panza steag, placi rigide.

PRODUSE PRINT DIGITAL

BANNERE MESH-URI BACKLIT BANNERBACKLIT FILM
BLUEBACKWHITEBACKPANOURI PVCAUTOCOLANTE

FINISAJE PRINT DIGITAL

TIVUIRE CAPSARE LAMINARE
---

De ce printul digital?

 • Suporturile media utilizate pentru producerea acestor printuri sunt: banner simpla sau dubla fata, mesh, backlit, backlit film, autocolant, autocolante speciale – window graphics si floor graphics, hartie blueback, material textil, panza steag, placi rigide.
 • Printurile outdoor sunt imprimate la rezolutii de 300 – 720 dpi, pentru a se obtine o acuratete a imaginii comparabila cu cea fotografica. Pentru printurile indoor, se folosesc rezolutii de 1440 dpi / 2400 dpi - calitate super foto.
 • Rezolutia digitala reprezinta o masura a claritatii sau a gradului de detaliere a unei imagini digitale (numerice). Imaginile digitale sunt forma de memorare si prelucrare a imaginilor obisnuite intr-un calculator, ce pot fi afisate sau tiparite. Rezolutia digitala se exprima numai in pixeli, fara raportare la lungime.
 • Rezolutia in dpi (dot per inch = puncte/tol) reprezinta o masura a cratitatii unei imagini, care a fost produsa de un dispozitiv anume de prelucrare a imaginilor, cum e cazul mai ales pentru imprimante, scanere si ecrane. Astfel, dpi-ul reprezinta numarul de puncte tipografice ce pot fi tiparite sau afisate pe lungimea de un inch sau tol(1 inch=25,4mm): cu cat o imagine reala de o marime prestabilita are o rezolutie dpi mai mare, cu atat ea este formata din mai multi pixeli si este mai clara, oferind mai multe detalii.
 •  Mesh - print publicitar realizat prin imprimarea cu cerneala pe baza de solvent a unui material perforat compus dintr-o tesatura de poliester special dublu acoperit cu PVC alb pe ambele parti. Mesh-urile au o greutate de 270 – 360 g/mp. Mesh-urile se pot printa la orice dimensiune dorita (fasiile se lipesc intre ele), latimea maxima a unei fasii de mesh este de 3,2 m. Datorita greutatii reduse, date fiind perforatiilor realizate din turnarea PVC-ului, mesh-ul reprezinta produsul publicitar ideal pentru promovarea stradala a imaginii dumneavoastra la dimensiuni mari si foarte mari. Mesh-urile sunt perforate pentru a permite trecerea vantului si luminii prin ele.
 • Banner simpla fata (frontlit banner) - produs publicitar realizat prin imprimarea la o rezolutie de 300-720 dpi cu cerneala pe baza de solvent sau ecosolvent pe materialul denumit generic banner/poliplan (textil dublu acoperit cu PVC).
 • Panourile publicitare (bannere tensionate pe cadru metalic) din bannere frontlit pot sa includa (la cerere) diverse finisari: tiv, capse de prindere, gauri de vant, buzunare de prindere. Bannerele au greutati standard intre 340-510 g/mp. Bannerele se pot printa la orice dimensiune dorita (fasiile se lipesc intre ele), latimea maxima a unei fasii fiind de 3,2 m.
 • Banner dubla fata (blockout) - este un material din PVC de culoare alba, cu insertie de carbon la mijloc pentru asigurarea opacitatii si evitarea suprapunerii imaginilor prin transparenta. Bannerele blockout sunt bannerele printate dubla fata des intalnite pe strazi intre stalpi. Tot bannere blockout se folosesc si pe post de "steag" pe stalpii de pe marginea drumului. Bannerele blockout sunt foarte rezistente la socuri mecanice si intemperii si au greutatea standard de 440 g/mp. Din acest material se printeaza cu precadere bannere stradale imprimate fata-verso insa poate fi folosit cu succes si pentru alte tipuri de afisare unde este necesara printarea graficii pe ambele fete.
 • Bannere backlit - produs publicitar realizat prin imprimarea la o rezolutie de 300-720 dpi cu cerneala pe baza de solvent sau ecosolvent pe materialul denumit backlit (textil dublu acoperit cu PVC). Backlit-ul are o greutate standard de 550g/mp. Backlit bannere-le se pot printa la orice dimensiune dorita (fasiile se lipesc intre ele), latimea maxima a unei fasii de backlit banner fiind de 3,2 m.
 • Backlit film (printuri backlit film) - este un film de poliester transparent cu un strat mat pe spate care contribuie la obtinerea unui contrast foarte mare si o definitie foarte buna a culorii. Backlit film este folosit în 90% din cazuri pentru personalizarea fetelor casetelor luminoase. Printurile Backlit film se realizeaza la rezolutia de 1440 dpi / 2400 dpi - calitate super foto. Aplicatiile printurilor Backlit film cele mai comune sunt: casete luminoase, city-light, display-ere iluminate din spate, aplicatii de interior.
 • Blueback - suport de hartie mata cu spate albastru, cu opacitate marita, rezistenta la apa si radiatiile UV. Ideala pentru panotaj exterior de mari dimensiuni, dar si pentru postere sau alte sisteme de afisaj. Caracteristici generale: • calitatea printului este foarte ridicata; • printul este rezistent la apa, radiatii UV si socuri mecanice; • se poate lipi cu aracet, fara a deteriora printul; • se poate lipi peste alte afise, fara ca imaginea sa fie afectata de cele acoperite. Hartia blueback se foloseste pentru afisaj pe panouri de mari dimensiuni (tip billboard) sau display-ere, semnalistica de interior sau de exterior. Hartia blueback se poate printa la latime de 1,27 m sau 1,52m.
 • Autocolant PVC - print publicitar realizat prin imprimarea cu cerneala pe baza de solvent a materialului autocolant PVC. Autocolantul este un film din PVC printabil, cu stabilitate dimensionala excelenta si foarte rezistent la intemperii, zgariere si rupere. Suportul pe care se printeaza este din material plastic cu adeziv pe spate, tratat pentru print, pentru expu- nere la UV. Print-ul se realizeaza de regula in policromie pe o singura fata. Prin print pe autocolant PVC se pot transmite mesaje grafice si text de dimensiuni mari si cu o foarte buna eficienta prin aplicare pe diverse suporturi ca automobile, bannere, panouri publicitare si de santier, vitrine, standuri, casete luminoase, diferite semne, decorari de vitrine, expuneri diverse. Autocolantul PVC este un produs exceptional pentru proiecte ambitioase, de calitate superioara si cu impact vizual mare, potrivindu-se perfect unei game variate de aplicatii, atat indoor, cat si outdoor. Pentru o mai buna rezistenta in timp se recomanda laminarea - mata sau lucioasa. Astfel tiparul este protejat impotriva intemperiilor dar ai a zgarieturilor prin aplicarea unei folii transparente. De asemenea, autocolantul poate fi decupat pe contur pe cutter plotter, pentru etichete, decorari vitrine, colantari auto, semnalistica outdoor, semnalistica indoor, retusare bannere, personalizare obiecte.
 • Window Graphics sau One Way Vision este un autocolant PVC cu perforatii, alb-lucios, avand adezivul de culoare neagra, cu grosimea de 140 microni si suport din hartie siliconata, cu greutatea de 135 g/mp. Este imprimabila cu printere de mare format, care folosesc cerneluri pe baza de solvent sau ecosolvent. Pe suprafete de sticla creeaza spatii de reclama. Principala sa caracteristica este aceea ca persoanele aflate în spatele foliei pot sa vada prin ea (se poate astfel utiliza la reclama pe autoturisme, autobuze etc.). Se poate utiliza si pentru supraveghere (in maga- zine, supermarketuri, depozite). Avantajul acestui timp de autocolant este ca nu obstrucsioneaza decat intr-un grad redus vizibilitatea din interiorul cladirii. Se aplica pe suprafete plane, rigide si transparente (sticla, acril, policarbonat etc.), pastrand aceeasi vizibilitate din interior spre exterior, dar si o imagine printata buna, privita dinspre exteri- or catre interior.
 • Floor graphics / Floor sticker sau Grafica pe podea - este termenul ce reprezinta foliile autocolante printate si lipite pe jos. Folia floor graphics este o folie PVC speciala, transparenta, cu grad mare de protectie UV. Folia floor graphics are o textura speciala, care asigura protectie impotriva alunecarii, asigu- ra o buna protectie la umiditate, la ultraviolete si are o foarte buna rezistenta impotriva actiunilor mecan- ice, astfel ca sistemul "floor graphics" poate fi folosit si in exterior. Rezista la marea majoritate a uleiurilor si grasimilor, a combustibililor, solventilor, acizilor slabi si a sarurilor.
 • Materialul textil - este o panza tratata special pentru printuri cu cerneala ecosolvent, pe care imprimarea se face la o calitate exceptionala, astfel incat imaginile sa poata fi redate în cele mai mici detalii. Se foloseste atat indoor cat si outdoor pentru display-ere, postere de interior, bannere si se printeaza pe masini de outdoor cu cerneala ecosolvent.
 • Panza de steag – este 100% din poliester, cu suport. Printurile pe panza steag sunt de o calitate deose- bita, acestea se printeaza la o rezolutie de 1440 dpi. Calitatea imaginilor printate pe panza steag este foarte buna, obtinuta pe utilaje de print outdoor cu cern-eluri pe baza de ecosolvent, care rezista foarte bine la intemperii si UV. Printurile pe material panza steag se folosesc pentru steaguri, decorare de magazine, cortine, draperii, etc. Printre avantajele materialului pentru steaguri sunt ca aceste printuri nu se sifoneaza, nu se desira si au culori foarte vii. Panza steag are latimi de 1,27 m si 1,52m.
 • Materiale rigide: forex/ komatex, plexiglas, dibond, polipropilena, policarbonat, etc. Se pot face printuri pe orice suprafata rigida si plana cu grosimi cuprinse intre 1 si 10mm. De asemenea, acestea pot fi decorate cu autocolant printat si laminat.